Tenniskids rood, oranje en groen

Tenniskids rood, oranje en groen

Het jeugdtennis wordt ingedeeld in verschillende kleuren. Deze kleuren brengen de vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Hierdoor leren kinderen het spel razendsnel spelen en wordt het plezier in het spel enorm vergroot. De trainer van de vereniging bepaalt in welke kleur een kind wordt ingedeeld. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van het kind.  

 

Rood

In de Rode competitie maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids Rode competitie: Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 58 cm.

 

 

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids Oranje competitie.

 

 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan' getennist. Bij de dubbelwedstrijden wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is.

 

 

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor- en najaar. 

 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 228 581 846

Sportpark De Westrand

Theo Koomenlaan 7
1693 MA Wervershoof