Competitie jeugd

Rode competitie

Voor de jongste jeugdleden is er de rode competitie. Het is een leuke, speelse en leerzame manier om wedstrijdjes tegen andere verenigingen te spelen. Er zijn 2 competities, een voorjaars- en najaarscompetitie. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in maart, april en mei. De najaarscompetitie wordt gespeeld in september en oktober. Op een speeldag komen kinderen van 4 of 5 verenigingen bijeen om wedstrijdjes te spelen. Er wordt altijd op zondagochtend gespeeld, zowel thuis bij De Kaag als uit bij andere verenigingen. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers, jongens en meisjes door elkaar.  Voor kinderen die net beginnen met tennis (6 t/m 9 jaar) is er de Rode competitie. Er wordt gespeeld op ¼ veld, met rode ballen. De kinderen worden opgedeeld in 2 groepen. Zij spelen korte wedstrijdjes tot 7 punten. Een speeldag duurt gemiddeld 1,5 uur.

 

Meer informatie over Tenniskids Rood kunt u vinden op www.tenniskids.nl.

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar [email protected] 

   

Oranje competitie

De Oranje competitie is voor kinderen van de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Er wordt gespeeld op ¾ baan, met oranje ballen. De kinderen spelen diverse wedstrijdjes op tijd, enkel- en dubbelwedstrijden duren 20 minuten, bij gebruik van 4 banen. Indien er maar 3 banen beschikbaar zijn, kan er 15 minuten worden gespeeld per wedstrijd. Er worden alleen partijresultaten als winnaar of verliezer bijgehouden. Een speeldag duurt ca. 2 tot 2,5 uur.

Meer informatie over Tenniskids Oranje kunt u vinden op www.tenniskids.nl.

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar [email protected] 

Groene competitie

De groene competitie is voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Het is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘echte’ tennis. Er zijn 14 speeldagen, verdeeld over het voor- en najaar. Er wordt altijd op zondagochtend gespeeld, zowel thuis bij De Kaag als uit bij andere verenigingen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers, jongens en meisjes door elkaar. Iedere speler speelt een enkel- en een dubbelpartij. Er worden in totaal dus 6 wedstrijden gespeeld. Er wordt gespeeld op een heel veld, met groene ballen.  

Meer informatie over Tenniskids Groen u vinden op www.tenniskids.nl.

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar [email protected] 

Juniorencompetitie (voorheen gele competitie)

De juniorencompetitie is voor kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar. Er is een voor- en een najaarscompetitie. Competitieaanbod op zondag: Gemengd, jongens en meisjes 11 t/m 14 jaar Gemengd, jongens en meisjes 11 t/m 17 jaar. Bij de jongens en de meisjes worden per speeldag 6 partijen gespeeld, 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij het gemengde team spelen ze een jongens- en een meisjesenkel, een jongens- en een meisjesdubbel en een gemengd dubbelpartij.

Meer informatie over de juniorencompetitie kunt u vinden op www.knltb.nl

Mocht u vragen hebben kunt u mailen naar [email protected]